Tauw - A living ambition

Nieuwsbrief november 2020 

In deze vernieuwde editie informeren wij u over actuele thema's en ontwikkelingen die uw en ons werk in beweging houden.


Burgerinitiatieven sleutel tot succes in warmtetransitie
Gemeenten staan voor de complexe opgave om uiterlijk eind 2021 een Transitievisie Warmte vast te stellen. Nieuwe ontwikkelingen in techniek en kennis zorgen voor de eerste stappen richting deze doelstelling van de Rijksoverheid. Maar de echte uitdaging van deze energietransitie ligt in het participatieproces met bewoners. Daarbij zullen gemeenten op weerstand stuiten omdat het bewoners persoonlijk raakt. Met de juiste advisering en begeleiding kunnen we deze weerstand verminderen en de energietransitie op een comfortabele manier samen doorlopen.

Lees verder



SoSEAL: natuurlijk en kostenbesparend alternatief in de strijd tegen water
De klimaatverandering vraagt om aanpassingen in ons waterbeheer; door zeespiegelstijging en extremer weer moeten we onze dijken versterken. SoSEAL is een natuurlijk en kosteneffectieve techniek die bij droogte water in de bodem kan vasthouden en een aantal belangrijke zwaktes van dijken kan verhelpen. TAUW is koploper in het toepassen van deze innoverende techniek die veel potentie heeft voor een breed scala aan toepassingen in de bodem.

Lees verder

Webinars 
HOOSbui-app brengt kans op wateroverlast via smartphone in beeld
Ook afgelopen zomer stonden straten en huizen weer regelmatig blank na extreme regenval. En dat zal door de klimaatverandering steeds vaker gebeuren. Hoog tijd dus voor een structurele aanpak, maar hoe krijg je als gemeente je bewoners hierin mee? De HOOSbui-app kan daarbij helpen. Met deze interactieve tool kunnen bewoners, via hun smartphone, zelf beleven hoeveel water er in hun straat komt te staan en welke maatregelen ze zelf kunnen nemen om natte voeten te voorkomen. 

Lees verder

 
Onderzoek of meting nodig? 

Met metingen, inspecties, dataverwerking of onderzoek geven we u zekerheid over de kwaliteit van de leefomgeving of de milieuprestatie van uw industriële of overheidsorganisatie. 




  afmelden | stuur door | bekijk deze e-mail in je webbrowser