Tauw - A living ambition

TAUW Nieuwsbrief - juni 2021

In deze juni-editie informeren wij u over actuele thema's en ontwikkelingen die uw en ons werk dagelijks in beweging houden.


Stresstest landelijk gebied: naar een droogte- en overlastbestendige inrichting
Na een nat voorjaar zou je bijna de impact van de afgelopen drie droge jaren op onze leefomgeving vergeten. In 2018 heeft de droogte Nederland tussen de 450 miljoen en 2 miljard euro gekost. Maar de impact is veel groter. Onherstelbare schade aan de natuur bijvoorbeeld, is niet in geld uit te drukken. Nu het stof gedaald is, staan we voor een grote opgave. Hoe richten we ons land zo in dat het beter bestand is tegen droogte en wateroverlast? TAUW werkt aan een stresstest voor het landelijk gebied om dit, samen met partners, verder uit te werken.

Lees verder

Uitstel Omgevingswet biedt extra kansen voor overheden en bedrijven
De Omgevingswet is opnieuw uitgesteld. De inwerkingtreding is nu 1 juli 2022. Dit half jaar extra biedt overheden en bedrijven kansen en tijd. Bijvoorbeeld om zaken nog onder de huidige wetgeving te regelen of belangrijke maatschappelijke opgaven zoals energietransitie en klimaatadaptatie direct volwaardig mee te nemen in de instrumenten van de Omgevingswet. Ga dus niet zitten afwachten maar gebruik die extra tijd en kom in actie om goed voorbereid te zijn!

Lees verder

Deltaplan Biodiversiteitsherstel: samen werken aan essentiële ecosystemen
Stikstofdepositie, klimaatverandering, verzilting en landbouwgronden die achteruitgaan, confronteren ons dagelijks met de achteruitgang van onze biodiversiteit. Maar hoe zetten we concrete stappen naar herstel? Overheden en bedrijven hebben niet altijd de tijd, kennis of middelen in huis om herstel op effectieve wijze vorm te geven. Als partner van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel delen wij onze kennis op het gebied van visie, beleid, beheer, inrichting en monitoring.

Lees verder

Overig nieuws

PFAS
TAUW organiseert webinar ‘Nieuwe risicogrenzen/normen voor PFAS in (water)bodem'

Klimaatadaptatie
Resultaten ‘Hitte belevingsonderzoek woningen’  

Digitale transformatie
De menskant van digitale transformatie: “Samen co-creëren en sparren over de echte klantvraag.”




  afmelden | | bekijk deze e-mail in je webbrowser