Editie maart 2023
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Tauw - A living ambition
TAUW nieuwsbrief - maart 2023
In deze maart-editie informeren wij u over actuele (maatschappelijke) thema's, projecten en ontwikkelingen die uw en ons werk dagelijks in beweging houden. Daarnaast houden wij u op de hoogte van komende (online) events. 
8 tips voor natuurinclusief bouwen
Met onze recentelijk verschenen whitepaper 'Leidraad voor bouwen aan Biodiversiteit: van kavel en wijk naar natuurinclusieve steden en dorpen' inspireren we overheden, bouwers en ontwerpers om natuurinclusief bouwen op te schalen naar tenminste wijkniveau. En pleiten we voor een aanpak voor meer ecologische samenhang in stedelijk gebied. In deze blog geven we 8 tips om te zorgen dat natuurinclusief bouwen een volwaardig(er) thema binnen projecten wordt.

Lees verder
  Nieuw: Podcast 'Nederland Transitieland'
  luistertijd: 20 minuten   

In onze nieuwe podcast serie gaan onze experts in gesprek over de maatschappelijke uitdagingen en opgaven waar we voor staan om zorg te dragen voor een vitale leefomgeving. De eerste twee podcasts 'De sleutel tot het stikstofslot' en 'Denken vanuit het natuurlijk systeem' zijn inmiddels te beluisteren. 

Beluister podcasts
Impact herziene ARIE-regeling op bedrijven
Op 1 januari 2023 is de herziening van de regeling rond de Aanvullende Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (ARIE-regeling) in werking getreden. Deze regeling, die zware ongevallen met gevaarlijke stoffen moet voorkomen en de effecten hiervan zoveel mogelijk beperken, valt onder de Arbowetgeving en kan veel impact hebben op de bedrijfsvoering. Daarom is het belangrijk om te controleren of deze nieuwe regeling op uw bedrijf van toepassing is. 

Lees verder
Online masterclass ‘Aan de slag met AERIUS Calculator’
 9 en 16 mei 2023   

TAUW organiseert op 9 en 16 mei de 2-daagse online masterclass ‘Aan de slag met AERIUS Calculator' waarin u een update over de actuele wetgeving en jurisprudentie rondom stikstofdepositie krijgt en handige tips en tricks om zelf met de vernieuwde versie van AERIUS Calculator aan de slag te gaan.

Meer informatie en aanmelden
Film 'Onder het Maaiveld’ 
TAUW is een partnerschap met M&N Media Group aangegaan voor de film ‘Onder Het Maaiveld’, die sinds 2 maart in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters te bewonderen is. De film brengt de ondergrondse wereld op spectaculaire wijze in beeld en heeft als doel om het belang van een gezonde bodem onder de aandacht te brengen. Interesse om een filmvertoning bij u in de regio bij te wonen? Stuur dan een mail naar events@tauw.com.

Bekijk alvast de trailer
  afmelden | stuur door | bekijk deze e-mail in je webbrowser