Editie december 2023
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Tauw - A living ambition
Nieuwsbrief december 2023
In deze december-editie informeren wij u over actuele (maatschappelijke) thema's, projecten en ontwikkelingen die uw en ons werk dagelijks in beweging houden. Daarnaast houden wij u op de hoogte van komende (online) events. 
Podcast over klimaatverandering

Aanhoudende hitterecords en extreme weersituaties maken duidelijk dat klimaatverandering niet alleen iets is van 2050 of verder, maar van nu. In deze podcast vertellen twee van onze hittestress- en klimaatdeskundigen over de impact van klimaatverandering en de uitdagingen waar we voor staan.
Beluister de podcast

Het belang van biodiversiteit in Corporate Sustainability Reporting

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) van de EU vereist dat veel bedrijven biodiversiteit opnemen in hun duurzaamheidsrapporten. In deze tweede blog uit onze CSRD-blogserie geven we waardevolle richtlijnen voor het beoordelen, verzamelen van informatie en rapporteren over biodiversiteit.
Lees verder

Maak kans op een exclusieve filmvoucher voor 'Onder het Maaiveld' 

Tijdens de feestdagen in de fascinerende, ongeziene wereld onder onze voeten duiken? TAUW heeft als partner van de film 'Onder het Maaiveld' het voorrecht om exclusieve vouchers weg te geven. Wees er snel bij, want het aantal beschikbare vouchers is beperkt! Deze winactie loopt tot en met 19 december 2023. De winnaars ontvangen een persoonlijk bericht. 
Doe mee en maak kans!

Groen klimaatadaptief bouwen in de praktijk
Wonen en werken in groene en gezonde steden en dorpen waar we droge voeten houden bij hevige neerslag en ons hoofd koel blijft tijdens hittegolven. Willen we dit bereiken, dan moeten we woningen en bedrijventerreinen aanleggen en bouwen die écht zijn voorbereid op het klimaat van de toekomst. De ‘Landelijke Maatlat voor een groene klimaatadaptieve gebouwde omgeving’ helpt hierbij.
Lees verder
De dringende noodzaak van gezonde bodems

Uit een studie van de Europese Commissie blijkt dat 60 tot 70% van de bodems in Europa ongezond is. Dit heeft ernstige gevolgen voor onze watervoorziening, bodemvruchtbaarheid en het vermogen van ecosystemen om zich aan te passen aan klimaatverandering. In dit artikel delen de auteurs van de 'Green Paper: De dringende noodzaak van gezonde bodems' hun inzichten over het belang van gezonde bodems en de urgentie om ze duurzaam te beheren. 
Lees verder

  afmelden | stuur door | bekijk deze e-mail in je webbrowser